Doneer nu voor Fossil Free Football

van totaal € 10.000 (72%)

De crowdfunding is afgelopen. Ontzettend veel dank voor jullie donaties! Mocht je alsnog willen doneren, dan kan dat hier.

---

We wonnen van de FIFA! De Zwitserse reclamewaakhond gaf ons en onze internationale bondgenoten gelijk dat FIFA niet meer mag beweren dat het WK in Qatar ‘klimaatneutraal’ was. Dat was het namelijk niet. Een belangrijke stap, maar hiermee zijn we er nog niet. We willen door. 

Voetbal moet fossielvrij worden! En wij hebben de plannen om dat te bereiken.

De klimaatcrisis wordt steeds heftiger en we hebben haast. Helaas geeft het voetbal nu nog steeds een podium aan vervuilende bedrijven als sponsoren en adverteerders. Dat moet anders. Daarom hebben we jouw hulp nodig. 

We willen dat Manchester City zijn spelers niet langer reclame laat maken voor Etihad Airlines. Dat FIFA en UEFA fossiele sponsoren uitsluiten. En dat zij serieus klimaatbeleid maken om de uitstoot te verminderen. 

Samen kunnen we fossiele sponsoren uit het voetbal schoppen en de voetbalkalender veranderen.

Wij zijn een groep voetbalfans die actievoeren voor serieuze klimaatactie in het voetbal. In ons eerste jaar hebben we het onderwerp op de agenda gezet, lokaal en internationaal, met heel veel media-aandacht. We hebben de aandacht te pakken, de druk loopt op, dus dit is het moment. 

Met jouw hulp kunnen we voetbal fossielvrij maken. We zullen jouw steun gebruiken om:

  • De FIFA, UEFA, nationale bonden en clubs onder druk te zetten om vervuilende sponsoren eruit te schoppen;
  • De discussie in de media over klimaatactie in het voetbal aan te jagen;
  • Voetbalfans te mobiliseren en verder te bouwen aan een winnend team.

Wij geloven dat voetbal, met zijn gigantische podium, een grote rol kan spelen in het stoppen van de klimaatcrisis. Wil jij dat ook? Sluit je bij ons aan.

We hadden een succesvol eerste seizoen.

Met jouw hulp wordt komend seizoen nog beter!

Fossil Free Football is een organisatie van voetbalfans die campagne voeren om vervuilende sponsoren uit het voetbal te krijgen en het voetbal te verduurzamen. We begonnen in 2022 en zijn inmiddels met 17 vrijwilligers en een 5-koppig bestuur. Oprichter Frank heeft een jaar onbetaald verlof opgenomen om de organisatie op te bouwen.

Lees hier meer over onze overwinning op de FIFA, onze acties richting de KNVB vanwege de sponsordeal met ING en de motivatie van onze oprichter.