Doneer nu voor ING Fossielvrij

Wij hebben de energie, motivatie en de plannen om een onoverwinnelijke beweging voor een fossielvrij ING te bouwen. Nu het geld nog. Dus we hebben jouw hulp nodig.

Dankzij druk van mensen zoals jij en ik, heeft ABP – het grootste pensioenfonds van Nederland – besloten om ons geld fossielvrij te beleggen. Nu richten we ons op de grootste financier van olie en gas: ING Bank. Waarom? Het is simpel: we hebben het grote geld nodig voor een leefbare, rechtvaardige wereld.

De urgentie van de klimaatcrisis groeit, maar het momentum groeit ook. Samen kunnen we de ergste gevolgen van de klimaatcrisis voorkomen, en een toekomst bouwen die werkt voor ons allemaal.

Wil jij ons helpen? Met kleine donaties van mensen zoals jij kunnen we er voor zorgen dat het grote geld de goede kant op gaat rollen. Doneer nu voor een ijzersterke ING Fossielvrij beweging!

Lees meer Lees minder

Start zelf een actie of doe mee met je team, je collega’s, je klas, je kookclub of bijvoorbeeld je popkoor. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

07/03/2023
10:21

Anoniem

Bekijk alle

Fossielvrij NL pakt de klimaatcrisis aan door het organiseren van een sterke, lokaal verankerde burgerbeweging die de macht van kolen-, olie- en gasbedrijven doorbreekt. Samen zorgen we ervoor dat publieke instellingen — zoals pensioenfondsen, musea en scholen — hun banden met fossiele bedrijven verbreken. Zo creëren we ruimte voor een rechtvaardige transitie naar een decentraal energiesysteem met 100% hernieuwbare energie.