Doneer nu voor een ijzersterke Fossielvrij-beweging

Wij hebben de energie, motivatie en de plannen om een onoverwinnelijke klimaatbeweging te bouwen. Nu het geld nog. Dus we hebben jouw hulp nodig.

Onze missie is om een sterke, lokaal verankerde burgerbeweging te bouwen om de macht van de fossiele industrie te doorbreken. Zo komt er ruimte voor een snelle, rechtvaardige transitie naar 100% hernieuwbare energie in handen van gemeenschappen.

Fossielvrij NL speelt een onmisbare rol in het verbinden, vergroten en trainen van de Nederlandse klimaatbeweging. We hebben activisten geholpen met het bouwen van krachtige campagnes voor fossielvrije pensioenen, cultuur en onderwijs. Dankzij druk van mensen zoals jij en ik, heeft ABP – het grootste pensioenfonds van Nederland – besloten om ons geld fossielvrij te beleggen.

De urgentie van de klimaatcrisis groeit, maar het momentum groeit ook. Samen kunnen we de ergste gevolgen van de klimaatcrisis voorkomen, en een toekomst bouwen die werkt voor ons allemaal.

Wil jij ons helpen? Met kleine donaties van mensen zoals jij kunnen we er voor zorgen dat het grote geld de goede kant op gaat rollen. Doneer nu voor een ijzersterke Fossielvrij-beweging!

 

Lees meer Lees minder
van totaal € 15.000 (48%)
Bekijk alle
De crowdfunding is afgelopen. Ontzettend veel dank voor jullie donaties! Mocht je alsnog willen doneren, dan kan dat hier. --- We wonnen van de FIFA! De Zwitserse reclamewaakhond gaf ons en onze internationale bondgenoten gelijk dat FIFA niet meer mag beweren dat het WK in Qatar ‘klimaatneutraal’ was. Dat was het namelijk niet. Een belangrijke stap, maar hiermee zijn we er nog niet. We willen door.  Voetbal moet fossielvrij worden! En wij hebben de plannen om dat te bereiken. De klimaatcrisis wordt steeds heftiger en we hebben haast. Helaas geeft het voetbal nu nog steeds een podium aan vervuilende bedrijven als sponsoren en adverteerders. Dat moet anders. Daarom hebben we jouw hulp nodig.  We willen dat Manchester City zijn spelers niet langer reclame laat maken voor Etihad Airlines. Dat FIFA en UEFA fossiele sponsoren uitsluiten. En dat zij serieus klimaatbeleid maken om de uitstoot te verminderen.  Samen kunnen we fossiele sponsoren uit het voetbal schoppen en de voetbalkalender veranderen. Wij zijn een groep voetbalfans die actievoeren voor serieuze klimaatactie in het voetbal. In ons eerste jaar hebben we het onderwerp op de agenda gezet, lokaal en internationaal, met heel veel media-aandacht. We hebben de aandacht te pakken, de druk loopt op, dus dit is het moment.  Met jouw hulp kunnen we voetbal fossielvrij maken. We zullen jouw steun gebruiken om: De FIFA, UEFA, nationale bonden en clubs onder druk te zetten om vervuilende sponsoren eruit te schoppen; De discussie in de media over klimaatactie in het voetbal aan te jagen; Voetbalfans te mobiliseren en verder te bouwen aan een winnend team. Wij geloven dat voetbal, met zijn gigantische podium, een grote rol kan spelen in het stoppen van de klimaatcrisis. Wil jij dat ook? Sluit je bij ons aan. We hadden een succesvol eerste seizoen. Met jouw hulp wordt komend seizoen nog beter!
Doneer nu voor Fossil Free Football